Wij komen geheel vrijblijvend langs om na te gaan of uw boekhouding en/of loonadministratie efficiënter en/of goedkoper kan. Ook in de avonduren.
Eén bankrekeningnummer pas per 1 januari 2014
SEPTEMBER 2012

Onlangs berichtten we dat de Belastingdienst pas per 1 januari 2013 zal overgaan naar het toepassen van één bankrekeningnummer voor alle uitbetalingen (inkomstenbelasting, inkomensafhankelijke bijdrage Zvw, omzetbelasting en toeslagen). Nu blijkt dat de Belastingdienst waarschijnlijk pas per 1 januari 2014 hiervoor klaar zal zijn.

De binnenlandse rekeningnummers die de Belastingdienst nu in het systeem heeft, moeten nog worden vergeleken met de bestanden die van de banken zijn ontvangen. Komt de tenaamstelling van de rekening niet overeen met de naam van de houder van het sofinummer dat aan het rekeningnummer is gekoppeld, dan schrijft de Belastingdienst die persoon aan met het verzoek een juist rekeningnummer op te geven. Deze vergelijkingsslag zal medio/eind 2013 plaatsvinden. De Belastingdienst hoopt dan op 1 januari 2014 met een goed bestand te kunnen werken.

Uitbetalingen op gezamenlijke rekening zijn overigens toegestaan mits de rekening maar ook op naam staat van de betrokken persoon. De controle vindt plaats op het BSN dat de banken meeleveren bij de rekeninggegevens. Een gecombineerde of gezamenlijke rekening heeft in die gevallen meer dan één BSN.

Voor buitenlandse rekeningen is er nog een probleem, omdat de Belastingdienst nog niet in staat is het buitenlandse rekeningnummer te controleren op tenaamstelling. Daar wordt nog aan gewerkt en de verwachting is dat dit op tijd geregeld zal zijn.

Bron: www.loonzaken.sdu.nl






Andere nieuwsberichten in de maand SEPTEMBER 2012:








Heeft u vragen of wilt u informatie aanvragen? Bel ons op: 06-53526210 of mail ons op: info@vanderhorst-admin.nl.
Laatste nieuws


Wat houdt de nieuwe KOR in?
JULI 2019

Na lang wachten is het eindelijk zo ver: een gemoderniseerde kleine ondernemersregeling (Kor) ...
Lees de nieuwsberichten



Verandering regels kleine ondernemers
JUNI 2019

Heeft uw bedrijf een energieverbruik van meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter aardgas? ...
Lees de nieuwsberichten



Aanmelden KOR!
APRIL 2019

Je kunt je vanaf 1 juni 2019 bij de Belastingdienst aanmelden voor de nieuwe KOR ...
Lees de nieuwsberichten