Wij komen geheel vrijblijvend langs om na te gaan of uw boekhouding en/of loonadministratie efficiënter en/of goedkoper kan. Ook in de avonduren.
Loonkostensubsidie ingeruild voor dispensatie: geen LIV!
OKTOBER 2017

De loonkostensubsidie uit de Participatiewet wordt afgeschaft. Loondispensatie komt ervoor in de plaats. Werkgevers krijgen daardoor geen hogere loonkosten, maar lopen mogelijk wel het lage-inkomensvoordeel (LIV) mis!

Er komt een einde aan de loonkostensubsidie uit de Participatiewet. Uit het regeerakkoord 2017 (tool) blijkt dat dit instrument vervangen wordt door loondispensatie. Die dispensatie houdt in dat werkgevers arbeidsbeperkte werknemers niet langer het volledige wettelijk minimumloon uitbetalen en gecompenseerd worden met een subsidie (tool), maar dat ze de werknemer direct een lager loon betalen. De werknemer krijgt van de gemeente vervolgens een aanvulling op dat lage loon.

Geen combinatie meer met lage-inkomensvoordeel

Door de loonkostensubsidie te vervangen door de loondispensatie vervalt er voor werkgevers een belangrijk voordeel: het LIV. Dit krijgen zij immers alleen voor werknemers die minimaal 100% van het wettelijk minimumloon verdienen. Als zij werknemers met een arbeidsbeperking minder gaan bepalen dat dan minimumloon, lopen zij dus een voordeel mis dat kan oplopen tot € 2.000 per werknemer per jaar.

Bron: Redactie FiscaalRendement | Rendement.nl


Andere nieuwsberichten in de maand OKTOBER 2017:
Heeft u vragen of wilt u informatie aanvragen? Bel ons op: 0251-795002 of 06-53526210 of mail ons op: info@vanderhorst-admin.nl.
Laatste nieuws


Al het relevante nieuws uit het regeerakkoord
OKTOBER 2017

Bekijk hier al het relevante nieuws uit het regeerakkoord punt voor punt beschreven, ...
Lees de nieuwsberichten4 fiscale veranderingen inzake hypotheek in 2018
SEPTEMBER 2017

Op Prinsjesdag zijn geen verrassende nieuwe maatregelen voor huis- en hypotheekbezitters bekendgemaakt, maar alle veranderingen waartoe, ...
Lees dit gehele nieuwsberichtZoek de verschillen: zelfstandige of werknemer
DECEMBER 2016

Onduidelijkheid over de vraag wanneer iemand als zelfstandige of werknemer moet worden beschouwd. De Wet DBA moest voor verheldering zorgen, ...
Lees dit gehele nieuwsbericht