Wij komen geheel vrijblijvend langs om na te gaan of uw boekhouding en/of loonadministratie efficiënter en/of goedkoper kan. Ook in de avonduren.
Combineren ontslaggronden straks weer mogelijk
OKTOBER 2017

Werkgevers moeten verschillende ontslaggronden weer met elkaar kunnen combineren. Daar staat tegenover dat de rechter een extra vergoeding kan toekennen aan de werknemer van maximaal de helft van de transitievergoeding.

Door de Wet werk en zekerheid is het combineren van verschillende ontslaggronden bij de rechter op dit moment niet mogelijk. Een werkgever kan dus niet een ontslagaanvraag indienen vanwege disfunctioneren én een verstoorde arbeidsrelatie, zodat dit gezamenlijk een voldragen ontslaggrond is. Hij moet dan kiezen welke ontslaggrond het zwaarst weegt. Dit leidt er volgens de formatiepartijen toe dat ontslag onnodig wordt bemoeilijkt.

Nieuwe ontslaggrond: de cumulatiegrond

In het regeerakkoord (tool) kondigen de formatiepartijen daarom aan dat het stapelen van ontslaggronden straks wel mogelijk is. Er komt hiervoor een nieuwe ontslaggrond, de zogenoemde cumulatiegrond. Door deze ontslaggrond wordt het voor werkgevers makkelijker om werknemers te ontslaan. Wel kunnen werknemers bij ontslag via de rechter een extra vergoeding – bovenop de transitievergoeding – meekrijgen. Deze vergoeding kan maximaal de helft van de transitievergoeding bedragen.

Bron: Redactie HRRendement | Rendement.nl






Andere nieuwsberichten in de maand OKTOBER 2017:








Heeft u vragen of wilt u informatie aanvragen? Bel ons op: 06-53526210 of mail ons op: info@vanderhorst-admin.nl.
Laatste nieuws


Wat houdt de nieuwe KOR in?
JULI 2019

Na lang wachten is het eindelijk zo ver: een gemoderniseerde kleine ondernemersregeling (Kor) ...
Lees de nieuwsberichten



Verandering regels kleine ondernemers
JUNI 2019

Heeft uw bedrijf een energieverbruik van meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter aardgas? ...
Lees de nieuwsberichten



Aanmelden KOR!
APRIL 2019

Je kunt je vanaf 1 juni 2019 bij de Belastingdienst aanmelden voor de nieuwe KOR ...
Lees de nieuwsberichten