Wij komen geheel vrijblijvend langs om na te gaan of uw boekhouding en/of loonadministratie efficiënter en/of goedkoper kan. Ook in de avonduren.
Kabinet neemt maatregelen om cybercrime beter te bestrijden
OKTOBER 2017

Het nieuwe kabinet gaat cybersecurity nog serieuzer nemen, zo blijkt uit het zojuist gepubliceerde regeerakkoord. Daarin wordt gesproken over ‘een ambitieuze cybersecurity-agenda’. Hierin zijn maatregelen op het gebied van software, cybercriminaliteit en het Internet-of-Things aangekondigd.

De overheid wil meer regie bij het voorkomen van cybercriminaliteit. Die kan namelijk een serieuze bedreiging vormen voor het maatschappelijke leven. Zo kondigt het regeerakkoord aan dat er standaarden gaan komen voor zogenoemde Internet-of Things-apparaten. Dit zijn apparaten die zonder tussenkomst van de mens via internet met elkaar ‘praten’. Hieronder vallen bijvoorbeeld printers, en als dergelijke apparaten niet goed geconfigureerd zijn, vormen ze een toegangspoort voor hackers naar het organisatienetwerk. Standaarden moeten de beveiliging makkelijker maken.

Softwarebouwers worden verantwoordelijk

Verder moeten softwarebouwers voortaan juridisch aangesproken kunnen worden op fouten, omdat cybercriminelen die fouten benutten voor bijvoorbeeld het verspreiden van ransomware (tool). Een andere belangrijke preventieve maatregel is de ondersteuning van zogenoemde Computer Emergency Response Teams. Deze teams van ICT-specialisten komen in actie als er een incident in een belangrijke sector ontstaat, zoals bijvoorbeeld bij banken. Deze teams kunnen voortaan bij het Nationaal Cyber Security Centrum terecht. Ten slotte is er ook nog geld uitgetrokken voor onderzoek naar en voorlichting over preventie bij cybercrime (tool).

Bron: Redactie OfficeRendement | Rendement.nl






Andere nieuwsberichten in de maand OKTOBER 2017:








Heeft u vragen of wilt u informatie aanvragen? Bel ons op: 06-53526210 of mail ons op: info@vanderhorst-admin.nl.
Laatste nieuws


Wat houdt de nieuwe KOR in?
JULI 2019

Na lang wachten is het eindelijk zo ver: een gemoderniseerde kleine ondernemersregeling (Kor) ...
Lees de nieuwsberichten



Verandering regels kleine ondernemers
JUNI 2019

Heeft uw bedrijf een energieverbruik van meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter aardgas? ...
Lees de nieuwsberichten



Aanmelden KOR!
APRIL 2019

Je kunt je vanaf 1 juni 2019 bij de Belastingdienst aanmelden voor de nieuwe KOR ...
Lees de nieuwsberichten